VINOPROVA

Onze vermelding op https://www.keurmerk.info

Veilig online betalen met creditcard bij VINOPROVA

Mijn winkelwagen

Winkelwagen is leeg
€ 0,00

Ripasso Superiore Valpolicella Classico "Le Quare"

Regio: Veneto

Ripasso Superiore Valpolicella Classico "Le Quare"

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 16,65

Karakteristiek:Donker rood van kleur met een elegante neus van rood en zwart fruit. De smaak is vol en warm met tonen van specerijen zoals kaneel en gember. De wijn is bijzonder zacht doordat de tannines mooi rijp zijn en dit zorgt ervoor dat de wijn perfect in balans is. De afdronk heeft een fruitig karakter met veel lengte.


Wijnhuis: Azienda Agricola Gamba
Kleur: Rood
Jaargang: 2016
Alcoholpercentage: 14%
Aantal flessen:

Ripasso Superiore Valpolicella Classico "Le Quare"

Classificatie: Denominazione di Origine Controllata

Druivenras: 40% Corvina, 30% Corvinone 20% Rondinella en 10% Molinara.

Wijngaard: De druiven komen enkel van de “Quare” wijngaard wat ligt op de Gnirega heuvel op een hoogte van 300 meter boven zee niveau. De wijngaarden zijn gemiddeld 30 jaar oud en de bodem bestaat vooral uit kalksteen en compacte klei maar is zeer goed water doorlatend. Opbrengst per hectare = 50 hl per hectare.

Vinificatie: De oogst begint eind september en hiervoor gebruikt men alleen de gezondste druiven die met de hand geplukt zijn. Nadat dat de druiven zijn gekneusd begint men halverwege oktober met de eerste vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 27 graden. Dit proces duurt circa 12 dagen en hierna pompt men de wijn over naar een rvs tank waar het tot februari verblijft want dan wordt de wijn wederom overgepompt naar het vat waar de droesem van de Amarone en de Recioto di valpolicella nog van aanwezig is. Een tweede vergisting ontstaat langzaam en hierdoor krijgt de Valpolicella meer structuur en intensiteit. De wijn rijpt vervolgens voor 1 jaar op zowel Sloveens eiken als op Frans eiken van 1500 liter. Tot slot een fles rijping van 6 maanden.
 
Wijnspijs combinatie: Begeleider van gegrild rood vlees zoals tournedos, herten biefstuk en varkenshaas.


Serveertemperatuur: 18-19 graden.
 
Bewaaradvies: 5 jaar na oogstjaar.

Veneto

Veneto heef vrij veel vruchtbare streken. De landbouw neemt er dan ook nog een belangrijke plaats in, en de wijnproductie is hier de grootste na Sicilie en Apulia. Er is jaarlijks een productie van meer dan 10 miljoen hectoliter. Venetië is de hoofdstad van Veneto en misschien wel de mooiste stad maar Verona doet zeker niet onder met zijn grote Romeinse amfitheater waar men in de zomer vele bijzondere concerten van kan bijwonen.

Andere klanten bekeken ook


  Top 5: Best verkocht in Q1 2018.                  

   Uitzonderlijke goede prijs-kwaliteitsverhouding.