VINOPROVA

Onze vermelding op https://www.keurmerk.info

Veilig online betalen met creditcard bij VINOPROVA

Mijn winkelwagen

Winkelwagen is leeg
€ 0,00

Primitivo di Manduria Torridoro

Regio: Puglia

Primitivo di Manduria Torridoro

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,95

Karakteristiek: Intens donker rood met een uitnodigende geur van donker fruit, kruiden en ceder hout. De wijn heeft een stevig smaak met tonen van zwarte kersen, bramen en zoete specerijen. De afdronk is verfijnd en complex met rijpe zachte tannines. De smaken blijven lang hangen.


Wijnhuis: Angelo Rocca
Kleur: Rood
Jaargang: 2016
Alcoholpercentage: 14.5%
Aantal flessen:
Aantal dozen:

Primitivo di Manduria Torridoro

Classificatie: Denominazione di Origine Controllata


Druivenras: 100% Primitivo


Wijngaard: De wijngaarden liggen verspreid op de diverse heuvels rondom de plaats Manduria omdat men hier gekozen heeft om vooral met hele kleine wijngaarden te werken van boeren die te klein zijn om de wijn zelf te maken maar de druiven ook veel te goed zijn om deze te verkopen aan de coöperatie. Angelo Rocca heeft daarom al jaren lang afspraken hierover met deze kleine boeren waardoor Angelo Rocca ook zelf de wijngaarden kan controleren. De grond van al deze kleine wijngaarden bestaan voornamelijk uit lichte klei en kalk.


Vinificatie: De druiven komen enkel van de beste wijngaarden en dit wordt nog steeds met de hand geplukt in de tweede en derde week van september. Bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt en dan zacht geperst om vervolgens met de vergisting te beginnen. De vergisting duurt circa 15 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 27 graden. Direct erachteraan vindt de malolactische vergisting plaats in rvs tanks en pompt men diverse keren de wijn rond om zo meer extractie en kleur te krijgen in de wijn. Hierna pompt men de wijn over naar grote Sloveense eiken vaten met een capaciteit van 8000 liter voor de duur van 18 maanden. Ten slotte wordt de wijn afgevuld.


Wijn spijscombinatie: Serveren bij gegrild rood vlees zoals een T-Bone steak, ossenhaas maar ook zeker bij konijn en wildzwijn. Serveertemperatuur 18-20 gr.C


Bewaaradvies: 6-7 jaar na oogstjaar.

Puglia

Een van de grootste wijn producerende gebieden in Zuid-Italie is `La Puglia`, niet voor niets `de kelder van Italia genoemd. Ook deze regio kent een oude geschiedenis. De eerste wijnen dateren al, uit de tijd van de Griekse overheersing, onder de Romeinen werden ze geëxporteerdnaar de beschaafde wereld. De streek is het neusje van de zalm op het gebied van moderne techniek. De plaatselijke wijnboeren doen namelijk veel aan kwaliteitsverbetering. De Primotivo en de Uva di Troia beide rood en de Bombino bianco die in Nederland steeds meer populariteit geniet.


  Top 5: Best verkocht in Q 3 2018.                  

   Uitzonderlijke goede prijs-kwaliteitsverhouding.