VINOPROVA

Onze vermelding op https://www.keurmerk.info

Veilig online betalen met creditcard bij VINOPROVA

Mijn winkelwagen

Winkelwagen is leeg
€ 0,00

Negroamaro Salento Torridoro

Regio: Puglia

Negroamaro Salento Torridoro

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 16,50

Karakteristiek: Diep rood van kleur met een geur van vanille, koffie en specerijen. De smaak is vol en krachtig met mooie versmolten tannines met aroma’s van pure chocola, tabak en zwarte pruimen. De wijn is vlezig en perfect in balans met een warme afdronk.


Wijnhuis: Angelo Rocca
Kleur: Rood
Jaargang: 2016
Alcoholpercentage: 14%
Aantal flessen:

Negroamaro Salento Torridoro

Classificatie: Indicazione Geografica Tipica.


Druivenras: 100% Negroamaro.


Wijngaard: De wijngaarden liggen verspreid binnen de Salento streek omdat men hier gekozen heeft om vooral met hele kleine wijngaarden te werken van boeren die te klein zijn om de wijn zelf te maken maar de druiven ook veel te goed zijn om deze te verkopen aan de cooperatie. Angelo Rocca heeft al jaren lang afspraken hierover en controleert zelf de wijngaarden van deze kleine boeren. De grond van al deze kleine wijngaarden bestaan voornamelijk uit klei en steen scherven en is kalkhoudend.


Vinificatie: De druiven komen enkel van de beste wijngaarden en dit wordt nog steeds met de hand geplukt in de eerste week van september. Bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt en dan zacht geperst om vervolgens met de vergisting te beginnen. De vergisting duurt circa 15 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 27 graden. Direct erachteraan vindt de malolactische vergisting plaats in rvs tanks en pompt men diverse keren de wijn rond om zo meer extractie en kleur te krijgen in de wijn. Hierna pompt men de wijn over naar grote Sloveense eiken vaten met een capaciteit van 8000 liter voor de duur van 12 maanden. Tenslotte wordt de wijn afgevuld.


Wijn spijscombinatie: Serveren bij een T-Bone steak, ossenhaas of bij wild en gevogelte.


Serveertemperatuur: 18-20 gr.C.


Bewaaradvies: 6-7 jaar na oogstjaar

Puglia

Een van de grootste wijn producerende gebieden in Zuid-Italie is `La Puglia`, niet voor niets `de kelder van Italia genoemd. Ook deze regio kent een oude geschiedenis. De eerste wijnen dateren al, uit de tijd van de Griekse overheersing, onder de Romeinen werden ze geëxporteerdnaar de beschaafde wereld. De streek is het neusje van de zalm op het gebied van moderne techniek. De plaatselijke wijnboeren doen namelijk veel aan kwaliteitsverbetering. De Primotivo en de Uva di Troia beide rood en de Bombino bianco die in Nederland steeds meer populariteit geniet.


  Top 5: Best verkocht in Q 3 2018.                  

   Uitzonderlijke goede prijs-kwaliteitsverhouding.