VINOPROVA

Onze vermelding op https://www.keurmerk.info

Veilig online betalen met creditcard bij VINOPROVA

Mijn winkelwagen

Winkelwagen is leeg
€ 0,00

Negroamaro Salento IGP

Regio: Puglia

Negroamaro Salento IGP

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,95



Classificatie: 
Indicazione Geografica Protetta
 
Druivenras:
100% Negroamaro


Wijnhuis: Tenuta Emera
Kleur: Rood
Jaargang: 2016
Alcoholpercentage: 13%
Aantal flessen:

Negroamaro Salento IGP

Wijngaard:
De wijngaarden bevinden zich rond het plaatsje Pulsano wat in de provincie Taranto ligt. De opbrengst per hectare is 70 hl en de bodem bestaat vooral uit losse grond wat goed ventileert en water doorlatend is. De bodem bevat ook veel steen scherven en kalk.

Vinificatie:   
De druiven worden laat september met de hand geplukt en direct bij aankomst worden de druiven gedeeltelijk ontsteelt. Nu gaat men over op het zacht persen van de druiven om zo het verkregen most te kunnen laten vergisten op een gecontroleerde temperatuur tussen de 21 en 23 graden voor een periode van 10 dagen. Tijdens die 10 dagen wordt het sap elke dag 1 keer rond gepompt zodat er voldoende aroma’s en kleur aan de wijn wordt afgegeven. Hierna volgt direct de malolactische vergisting en wordt de wijn overgepompt naar rvs tanks waar het voor enkele maanden blijft rijpen voordat men de wijn af vult in flessen.
 
Karakteristiek:
Donker rood van kleur met een fraaie neus van zwart fruit zoals pruimen en dadels. De wijn is erg zacht en heeft aroma’s van gekonfijt fruit en specerijen. De wijn is bijzonder vol en goed in balans, met de juiste lengte en warmte in de afdronk.

Wijn spijscombinatie:
Serveren bij vlees gerechten en rijke pasta’s. Traditioneel gezien wordt deze wijn juist bij vis gerechten geserveerd vanwege dat de wijn prima gekoeld gedronken kan worden. Serveertemperatuur 16-18 gr.C

Bewaaradvies:
tot 5 jaar na oogstjaar

Puglia

Een van de grootste wijn producerende gebieden in Zuid-Italie is `La Puglia`, niet voor niets `de kelder van Italia genoemd. Ook deze regio kent een oude geschiedenis. De eerste wijnen dateren al, uit de tijd van de Griekse overheersing, onder de Romeinen werden ze geëxporteerdnaar de beschaafde wereld. De streek is het neusje van de zalm op het gebied van moderne techniek. De plaatselijke wijnboeren doen namelijk veel aan kwaliteitsverbetering. De Primotivo en de Uva di Troia beide rood en de Bombino bianco die in Nederland steeds meer populariteit geniet.


  Top 5: Best verkocht in Q1 2018.                  

   Uitzonderlijke goede prijs-kwaliteitsverhouding.