VINOPROVA

Onze vermelding op https://www.keurmerk.info

Veilig online betalen met creditcard bij VINOPROVA

Mijn winkelwagen

Winkelwagen is leeg
€ 0,00

Sangiovese Montecucco Riserva

Regio: Toscane

Sangiovese Montecucco Riserva

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 24,95

Aanbiedingsprijs: € 19,95

20%
Korting

Karakteristiek: Deze donker rode wijn met granaat rode schakeringen heeft een aangename geur van rijpe bessen, kruidigheid en tabak. In de smaak elegante impressies van chocola, leer en laurier. De wijn is vooral mond vullend en warm en heeft een ongekende lange afdronk. (complexe wijn).


Wijnhuis: Peteglia
Kleur: Rood
Jaargang: 2010
Alcoholpercentage: 15 %
Aantal flessen:

Sangiovese Montecucco Riserva

Classificatie: Denominazione di Origine Controllata.


Druivenras: 100% Sangiovese.


Wijngaard: De wijngaarden liggen op de heuvels van het pittoreske plaatsje Montenero op een hoogte van 330 meter boven zee niveau. Hier is de grond vooral erg los en zanderig met een gemiddelde klei structuur die vooral rijk is aan kalksteen en steen scherven. Door de milde winters en de warme zomers zijn de druiven perfect rijp.

Vinificatie: 
De oogst vindt handmatig plaats in de eerste twee weken van oktober wanneer de druiven goed rijp zijn. De steeltjes worden verwijderd en vervolgens perst men de druiven heel zacht. Nu kan men beginnen met de vergisting van het verkregen most met daarin nog alle vaste bestanddelen. De vergisting duurt maar liefst 21 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 21-22 graden in rvs tanks. Direct erachteraan volgt de malolactische vergisting die plaats vindt in grote eiken houten vaten. Hierna pompt men de wijn over naar Sloveens eiken foeders van 2000 liter om vervolgens voor 36 maanden de wijn te laten rijpen. Ten slotte nog een rijping van 4 maanden in rvs tanks en 12 maanden op fles voordat de wijn de kelders verlaat.
 
Wijn spijscombinatie: Ideale wijn voor bij gegrild of gestoofd rood vlees maar kan ook goed bij wild zoals haas, wild zwijn of gegrilde konijn.

Bewaaradvies: 8 tot 10 jaar na oogstjaar.


Serveer temperatuur: 18-20 graden.

Toscane

Deze regio is erg geliefd bij toeristen vanwege het prachtige landschap en het boeiende, eeuwenoude cultuurgoed van steden als Florence, Pisa en Siena. De glooiende heuvels zijn niet alleen mooi om te zien, ze vormen ook een ideale voedingsbodem voor de wijnbouw. De Chianti is inmiddels wereldwijd bekend en behoeft haast geen introductie maar dat geldt ook voor de twee prestigieuze wijnen uit zuid Toscane, de Brunello di Montalcino en de Vino Nobile di Montepuliciano.


  Top 5: Best verkocht in Q1 2018.                  

   Uitzonderlijke goede prijs-kwaliteitsverhouding.