VINOPROVA

Onze vermelding op https://www.keurmerk.info

Veilig online betalen met creditcard bij VINOPROVA

Mijn winkelwagen

Winkelwagen is leeg
€ 0,00

Amarone della Valpolicella "Santambrogio"

Regio: Veneto

Amarone della Valpolicella "Santambrogio"

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 42,50

karakteristiek: Diep donker rood met een aantrekkelijke neus van specerijen en gedroogd fruit. Intense aroma's van leer, vanille, Kaneel en gedroogde pruimen. De wijn is vol en geeft veel warme in de mond met een fluweel zachte afdronk.


Wijnhuis: Aldegheri
Kleur: Rood
Jaargang: 2009
Alcoholpercentage: 15%
Aantal flessen:

Amarone della Valpolicella "Santambrogio"

Classificatie: Denominazione di Origine Controllata e Garantita / DOCG status sinds 2009.

Druivenras: 50% Corvina, 30% Rondinella, 5% Molinara en 15% diverse variëteiten.

Wijngaard: De geselecteerde wijngaarden zijn gelegen op verschillende hoog gelegen heuvels binnen het Valpolicella classico gebied. De bodem van deze wijngaarden bestaan voornamelijk uit gesteente en is luchtig van structuur met een goed water doorlatend.

Vinificatie: De oogst start begin oktober wanneer de druiven al iets rijper zijn en dit gebeurd uitsluitend met de hand om enkel de beste druiven te plukken Nadat de druiven zijn geplukt worden de druiven in speciale kleine bakken op natuurlijke wijze gedroogd. Dit drogen van de druiven duurt tot eind januari, hierdoor zijn de druiven zeer geconcentreerd geworden en bevatten veel suiker. De druiven worden zacht gekneusd en direct erna volgt het vergistingsproces. Dit proces duurt vrij lang ongeveer 30 dagen op een gecontroleerde temperatuur van 22-24 graden. Ook wordt tijdens dit proces de most regelmatig rond gepompt. Vervolgens rijpt de wijn 24 maanden op houten vaten van 25 hl en 12 maanden op nieuw Frans eiken van 225 ltr.
Ten slotte nog een fles rijping van 12 maanden.

Wijn spijscombinatie: Bij een mooi stukje rood vlees en wild, maar kan ook zeker bij kruidige gerechten of gerijpte kazen.


Serveertemperatuur: 20-22 graden.

Bewaaradvies: 12 jaar na oogstjaar.

Veneto

Veneto heef vrij veel vruchtbare streken. De landbouw neemt er dan ook nog een belangrijke plaats in, en de wijnproductie is hier de grootste na Sicilie en Apulia. Er is jaarlijks een productie van meer dan 10 miljoen hectoliter. Venetië is de hoofdstad van Veneto en misschien wel de mooiste stad maar Verona doet zeker niet onder met zijn grote Romeinse amfitheater waar men in de zomer vele bijzondere concerten van kan bijwonen.


  Top 5: Best verkocht in Q 3 2018.                  

   Uitzonderlijke goede prijs-kwaliteitsverhouding.